Skip to content
İletişim
  • 47. Bölge Amasya Eczacı Odası Atatürk Cad. Gümüş Apt. No: 5/2-3 AMASYA
  • 0(358) 213 06 00
17.06.2025
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Yönetim Kurulu
    • Büyük Kongre Delegeleri
    • Denetleme Kurulu
    • Haysiyet Divanı
    • Temsilcilikler
  • Duyurular
    • Tüm Duyurular
    • Başkandan
    • Oda Duyuruları
    • SGK Duyuruları
    • TEB Duyuruları
    • Önemli Duyurular
  • Etkinlikler
  • Mevzuat
    • TEBLİĞ PROTOKOL
    • SUT
    • YASA VE YÖNETMELİKLER
  • Eczacı Rehberi
    • Dilekçe ve Formlar
    • Kütüphane
  • Bağlantılar
    • SAĞLIK BAKANLIĞI
    • ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
    • TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
    • TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
  • Nöbet Listesi
  • İletişim
Nöbetçi Eczaneler
×

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Atasehir Eczanesi - 0358 502 44 55
ELLİBEŞEVLER MAH. BEKİR SAMİBEY SOKAK NO:1H AMASYA
Konum Ara Bilgi
Şifa Eczanesi - 0358 218 12 59
MUSTAFA KEMAL PASA CADDESI NO:31/C
Konum Ara Bilgi

Merzifon Nöbetçi Eczaneler

Berrin Eczanesi - 0358 514 82 52
KÜMBETHATUN MAH. HAVUZLU SOK. NO:8
Konum Ara Bilgi

Suluova Nöbetçi Eczaneler

Derman Eczanesi - 03584176767
ORTA MAH. ATATÜRK BULVARI 304/Z02
Konum Ara Bilgi

Taşova Nöbetçi Eczaneler

Tiryakioğlu Eczanesi - 0358 312 18 55
YESILIRMAK MAH. ÇAGPAR CAD. NO:11
Konum Ara Bilgi

Gümüşhacıköy Nöbetçi Eczaneler

Öznur Eczanesi - 0358 717 32 05
ARTIKABAT MAH. CUMHURIYET MEYDANI NO:28
Konum Ara Bilgi

Göynücek Nöbetçi Eczaneler

Kılıç Eczanesi - 0358 615 26 01
YENI MAH.YOZGAT CAD.NO:166
Konum Ara Bilgi
 

8 Mart Kadınlar Günü Programı Düzenlendi

10 Mart 2021

8 Mart Kadınlar Günü Programı Düzenlendi

Türk Eczacıları Birliği Kadın Eczacılar Çalışma Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenledi. Online olarak düzenlenen programa Türkiye’nin her yerinden eczacılar katılım sağladı.

Program, Kadın Eczacılar Çalışma Grubu Başkanı Ecz. Mine Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ecz. Mine Erdoğan, Çalışma Grubu’nun yaptığı çalışmalardan bahsederek şunları söyledi: “Son derece yoğun bir çalışma dönemini geçirdik. Yorulduk, pek çok konuda düşüncelerimiz değişti, pek çok yeni bilgi edindik. Kendimizi güçlendirdik. Bugün de bu 8 Mart’ta, Dünya Kadınlar Günü’nde, sizin karşınızda, yaptıklarımızın bir özeti olarak bulunuyoruz.” Ecz. Mine Erdoğan, konuşmasında, “Bizler, kadın eczacılar olarak, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizliklerin etrafımızı sardığı bir dünyada yaşamaya itiraz ediyoruz. Kadınların eşit temsil edilmediği her türlü yapıya itiraz ediyoruz. Kadınların temsil edildiği bir meslek örgütünün çok daha güçlü bir meslek örgütü olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Programda, Kadın Eczacılar Çalışma Grubu’nun çalışmalarından olan Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Eczacılık kitabının da tanıtımı yapıldı. Araştırmayı yürüten Türk Eczacıları Birliği Başkan Danışmanı Dr. Ecehan Balta, araştırmanın bu sene 500’e yakın kadın serbest eczacının katılımıyla yeniden yapıldığını ve 20 yıl önceki çalışma ile karşılaştırma olanağı bulduklarını ifade etti. Balta, araştırmadaki bazı verileri de katılımcılarla paylaştı: “Kazanç kadına ait olsa bile mülkiyet eşinin olmaktadır, yüzde 33’ten 5’e düşmüş. Eş ya da babanın baskısı çalışma koşullarını olumsuz etkilemektedir, yüzde 50’den yüzde 30’a düşmüş. Kurumlarla ilişkilerde erkekler daha başarılıdır, ifadesine katılanların oranı yüzde 66.7’den yüzde 18’e düşmüş. 2001 araştırmasında kadınlar meslek örgütünde görev almaktan çekinmektedir, diyenlerin oranı yüzde 76.2 imiş. Bu oran 2021 araştırmasında 24.3. Ama dışarıdaki dünyaya baktığımızda ne olmuş: Yönetimlerde kadınlar yüzde 8,5 oranında artmış.”

Program, Kadın Eczacılar Meslek Örgütünde Temsiliyeti Tartışıyor başlıklı atölye sunumlar ile devam etti. Programın bu kısmında, 4 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen ve “Kadınlar neden yönetimlere giremiyor? / Neler olursa kadınlar yönetimlere girer? / Kota bize ne tür avantajlar sağlar? / Kadınların yönetimde sürekliliğini sağlamak için neler yapılması gerekir?” soruları ekseninde gerçekleştirilen atölye çalışmalarının sonuçları paylaşıldı. Grup çalışması şeklinde gerçekleştirilen grubun raportörleri detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Ecz.Azize Tulan, “kadınlar yönetimlere neden girmiyor ve kadınlar yönetimlere neden giremiyor” soruları üzerinden çalıştıklarını ifade etti. Tulan, sunumunda “Kadınlar listelerde yer almayı tercih etmiyor ya da istemiyor söylemini nedenleri/niçinleri/nasılları bağlamında masaya yatırmaya çalıştık. Son kertede bireye yüklenen ve “tercih” olarak görülen olgunun arkasında yer alan, bir nevi görünmez engel diye tabir edebileceğimiz yapının ifşasına yönelik, sosyoekomik/kültürel dinamiklerin işeyiş mekanizmasını göz önünde bulundurarak tartışmayı yürütmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

İkinci grubun sunumunu gerçekleştiren Ecz. Bilge Kavakoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştır: “Atölye çalışmasında aklımda kalan, insan insanın kurdudur felsefesi yerine önce kadın kadının yurdudur felsefesi ardından bu durumun genele döndürülerek insan insanın yurdudur felsefesinin benimsenmesi. Bir diğer aklımda kalan da çalışmalar sırasında çok sözü edilen kadın dayanışması oldu.”

Üçüncü grubun sunumunu gerçekleştiren Ecz. Ceyda Varlı, sunumunda “Hepimizin eczanesinde bulunan eşit kollu teraziyi gözümüzün önüne getirelim. Bu haliyle bir kefenin yukarıda bir kefenin aşağıda durduğunu kolaylıkla görebiliriz. Dengeye gelip doğru ölçüm yapabilmesi için geçici özel önlemlerin alınması şarttır. Kota konulması tüm bunlar için bize yol açacaktır. Açılan bir yolda ilerlemek her zaman daha kolaydır, itici güç sağlar ve teşvik edici olur” ifadelerine yer verdi.

Ecz.Özden Sak, dördüncü grubun sunumunu gerçekleştirdi. Sak, sürekliliğin önemine vurgu yaparak: “Siyasette, sivil toplum kuruluşlarında, yönetim kademelerinin her biriminde kadınların var olup sürekliliğinin devamı için öncelikle bizlerin gerçekten istekli olması şart. İstekli olmak önemli olduğu kadar, geldiğimiz yönetim kademelerinde isteğimiz ile kalıp devamını sağlamak için çok çalışmak, işimize odaklanmak, kadın erkek cinsiyet fark etmeksizin nezaket çerçevesinde rekabet yapabilmek gerek” ifadelerini kullandı.

8 Mart Dünya Kadın Eczacılar Günü programı Nilgün Belgün söyleşisi ile devam etti. Moderatörlüğünü Ecz. Mine Erdoğan’ın gerçekleştirdiği keyifli söyleşi katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

Programın tamamını ilgili linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=AF9fNXlmiGg&t=4649s&ab_channel=Eczac%C4%B1TV

Eczacı Girişi

Oda Başkanı

  • BİLİMSEL ECZACILIĞIN 186.YILI KUTLU OLSUN!
  • 2025 Yılı Ocak Ayı Sağlık Ödemeleri Hakkında
  • AMASYA ŞEKERKBANK ŞUBE MÜDÜRÜ SN.ÖZLEM METİN VE İŞLETME BANKACILIĞI ŞUBE TEMSİLCİSİ SN. HASAN CAN ÖKSEL’DEN ODAMIZA ZİYARET
  • 2025 YILI ODA AİDATLARI HK.
  • ÖZEL KOLMED HASTANESİ İLE KAHVALTIDA BULUŞUYORUZ.

Önemli Duyurular

  • AMASYA VALİMİZ SAYIN ÖNDER BAKAN’DAN ODAMIZA ZİYARET
  • 2025 Yılı Ocak Ayı Sağlık Ödemeleri Hakkında
  • İŞYERİ HEKİMİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HİZMETİ ALMA ZORUNLULUĞU HAKKINDA
  • 2025 YILI ODA AİDATLARI HK.
  • İlaç Geri Çekme İşlemi Hakkında

Turnike Listesi

MERZİFON PMYO REÇETE SIRASI

  • Sahil Eczanesi

AMASYA MERKEZ TUGAY ER SIRASI

  • Eczane Hilal Altekin

AMASYA MERKEZ CEZAEVİ SIRASI

  • Derman Eczanesi

Dış Bağlantılar

  • SGK Provizyon
  • SGK Koli Rezervasyon
  • İş Bankası Provizyon
  • Vakıfbank Provizyon
  • TSK Provizyon

Etkinlikler

2017 YILI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

2017 YILI SMART ECZANE EĞİTİMİ

PANDEMİNİN II. YILINDA YİTİRDİĞİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZI SAYGI DURUŞUYLA ANIYO...

2014 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2017 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

HAMİLELİK VE LAKTASYON DÖNEMİ GÜVENLİ İLAÇ KULLANIMI EĞİTİMİ

MEDİKAL MALZEME EĞİTİMİ

2016 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2015 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

© copyright 2025. Tüm hakları https://www.amasyaeo.org.tr 47. Bölge Amasya Eczacılar Odası aittir.
Bu sitede yer alan sağlıkla ilgili bilgiler hekimlerin tavsiyeleri yerine kullanılamaz. Novipo