Skip to content
İletişim
  • 47. Bölge Amasya Eczacı Odası Atatürk Cad. Gümüş Apt. No: 5/2-3 AMASYA
  • 0(358) 213 06 00
09.06.2023
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Yönetim Kurulu
    • Büyük Kongre Delegeleri
    • Denetleme Kurulu
    • Haysiyet Divanı
    • Temsilcilikler
  • Duyurular
    • Tüm Duyurular
    • Başkandan
    • Oda Duyuruları
    • SGK Duyuruları
    • TEB Duyuruları
    • Önemli Duyurular
  • Etkinlikler
  • Mevzuat
    • TEBLİĞ PROTOKOL
    • SUT
    • YASA VE YÖNETMELİKLER
  • Eczacı Rehberi
    • Dilekçe ve Formlar
    • Kütüphane
  • Bağlantılar
    • SAĞLIK BAKANLIĞI
    • ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
    • TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
    • TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
  • Nöbet Listesi
  • İletişim
Nöbetçi Eczaneler
×

Amasya Nöbetçi Eczaneler

Özlü Eczanesi - 0358 218 35 00
YÜZEVLER MAH. MUSTAFA KEMAL PAŞA CAD. NO:70/A
Konum Ara Bilgi
Şenel Eczanesi - 0358 218 67 97
HIZIRPASA MAH. ŞEHİT HÜSEYİN HATİPOĞLU CAD. NO:90/A
Konum Ara Bilgi

Merzifon Nöbetçi Eczaneler

Yaşam Eczanesi - 03585050033
MEHMET AKİF ERSOY MAH. KEKLİK SOK. NO:22/1
Konum Ara Bilgi

Suluova Nöbetçi Eczaneler

Hatice Eczanesi - 03584172323
YENİ MAH. ATATÜRK BULVARI NO:112/Z06
Konum Ara Bilgi

Taşova Nöbetçi Eczaneler

Eczane Gökçe - 0358 312 18 19
YEŞİLIRMAK MAH. CUMHURİYET CAD. NO:2/A
Konum Ara Bilgi

Gümüşhacıköy Nöbetçi Eczaneler

Burçin Eczanesi - 0358 717 40 50
Hacıyahya mah. Cumhuriyet Meydanı No:2/ZA
Konum Ara Bilgi

Göynücek Nöbetçi Eczaneler

Evren Eczanesi - 0358 615 25 25
YENİ MAH. YOZGAT CAD. NO:67/A
Konum Ara Bilgi
 

39. Dönem Merkez Heyeti 1. Bölgelerarası Toplantı Sona Erdi

9 Haziran 2014

\"\"

5-7 Haziran 2014 tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirilen  TEB 39. Dönem Merkez Heyeti 1. Bölgelerarası Toplantı sona erdi.

Çok sayıda Malatyalı eczacının takip ettiği toplantıya, Türkiye’nin hemen her ilinden eczacı odası başkan ve yöneticileri ile delegeleri katıldılar.

Açılış seromonisinin ardından Toplantı, TEB Merkez Heyeti Çalışma, Mali ve Denetleme Kurulu raporlarının sunumuyla devam etti.

İkinci gününde ise, TEB İthal İlaç Birimi’nin çalışmalarıyla ilgili yapılan detaylı sunumun ardından, bölge eczacı odası temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

Bölgelerarası Toplantıda ayrıca ‘TEB Eczacılık Akademisi Sürekli Eğitim Programlarının Değerlendirilmesi, Önemi ve Geleceği’ başlıklı bir de panel gerçekleştirildi.

\"\"

33 konuşmacının kürsü aldığı Toplantı, TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın cevap ve kapanış konuşmasıyla sona erdi. Çolak konuşmasında özetle şunları söyledi:

‘Sayın Oda Başkanları ve Yöneticileri,Değerli meslektaşlarım,

Merkez Heyetimize yönelik öneri ve eleştirileri değerlendirmek üzere, Heyet adına söz aldım. Öncelikle tüm öneri ve eleştiri getiren yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizlerin hem bölgesel sorunlarla ilgili daha geniş bilgi sahibi olması, hem de genel sorunlara dair bakış açılarımızın ortaklaştığı ve ayrıştığı noktaları gözlemleme fırsatı sundular.

Ayrıca bölgelerinde yürüttükleri etkinlik ve araştırmaları bizlerle paylaşarak, diğer eczacı odalarımıza da ilham verdiler. Ben kişisel olarak çok verimli bir toplantı geçirdiğimizi düşünüyorum, bizler bu toplantıdan çok faydalandık ve gelecek için hep beraber çizdiğimiz yol haritamıza bazı eklemeler yaptık.

Şu an dünyada bilinen bütün fiyat kontrol politikalarını kullanan tek ülkeyiz, o yüzden buna da fiyat kontrolü değil, “acımasız tasarruf” diyoruz. Ve ekliyoruz, “sağlıkta fiyat kontrolü olabilir ama tasarruf olmaz”. 

Sağlıkta niye tasarruf olmaz? Çünkü sağlıkta hastanın o tedavi hizmetini alayım bunu almayayım, ya da o ilacı ver, bu kalsın deme şansı yoktur. Üstelik böyle dediği zaman, aslında ileri dönemde sağlık harcamalarını artırır, onu böyle demeye zorlamak ekonomik politikalar açısından da akılcı değildir. Tasarrufun tek yolu, her zaman söylediğimiz gibi, sağlık ve ilaç hizmetlerinin akılcı ve sorumlu kullanımıdır, bunun dışında hiçbir tasarruf yapılamaz.

Fiyatlandırma, bir denge işidir ve kuşkusuz bu dengede en önce hesaba katmanız gereken hasta sağlığıdır, sağlığa erişimdir.

Geldiğimiz noktada ilaç fiyatlarının rasyonel olmayan biçimde düşmesi ve hızla açılan eczacılık fakülteleri, sağlık sisteminin açıklarının eczacının üzerine yüklenmesi, bir verirken beş alma politikası sonucu, eczacılar yapısal bir ekonomik krizin içine girmiştir.

Hayat hızla akıyor ve bu akış içinde bir yer tutumanın hesabını sürekli yapmak gerekiyor. Bunun için de geçmişi, bugünü ve şimdiye iyi değerlendirmeli, proaktif bir tutum içinde, geleceğe yönelik önerilerimizi bugünden şekillendirmeliyiz.

Her şeyden önce meslek hakkının en güncel, acil ve meşru ortak talep haline geldiğini, hepimizin meslek hakkı konusunda düşünüp konuşmaya başladığını büyük bir heyecanla izliyoruz.

 

\"\"

Değerli meslektaşlarım,

Eczacının ekonomik sorunlarının güncel ve yapısal çözümleri önümüzdeki dönem yine hepimizin baş gündemi olacak. Hep beraber, hem aklımızla hem mücadele gücüm
üzle eczacının gelecekte hak ettiği yerde olacağına inanıyorum. Eczacıya her zaman ihtiyaç olacak. Bunun sayısına, statüsüne, mesleki doyum düzeyine ise bizim mücadelemiz karar verecek.

Eczacının ekonomik sorunlarının güncel ve yapısal çözümleri önümüzdeki dönem yine hepimizin baş gündemi olacak. Hep beraber, hem aklımızla hem mücadele gücümüzle eczacının gelecekte hak ettiği yerde olacağına inanıyorum. Eczacıya her zaman ihtiyaç olacak. Bunun sayısına, statüsüne, mesleki doyum düzeyine ise bizim mücadelemiz karar verecek.

Bu güzel toplantının ardından Malatya eczacı odamıza bir kez daha teşekkür ediyor, bölgelerinize güven içinde dönmenizi temenni ediyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.‘

 

Eczacı Girişi

Oda Başkanı

  • BİLİMSEL ECZACILIĞIN 184.YILI KUTLU OLSUN!
  • BÜYÜK ECZACI MİTİNGİ İÇİN YENİ TARİH BELİRLENDİ 27 KASIM’DA ANKARA’DA DUR DİYECEĞİZ!
  • 2022 YILI SEÇİMSİZ OLAĞAN MALİ KONGRE ÇAĞRISI
  • BASIN AÇIKLAMASI: BİLİMSEL ECZACILIĞIN 183. YILI KUTLU OLSUN
  • BİLİMSEL ECZACILIĞIN 182.YILI KUTLU OLSUN!

Önemli Duyurular

  • 14 MAYIS ECZACILAR GÜNÜ ANITA ÇELENK KOYMA TÖRENİMİZ!
  • DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPMAK İSTEYEN GÖNÜLLÜLER HAKKINDA
  • BÜYÜK ECZACI MİTİNGİ İÇİN YENİ TARİH BELİRLENDİ 27 KASIM’DA ANKARA’DA DUR DİYECEĞİZ!
  • 2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Sonuçları
  • “ŞİMDİLİK AÇIK” FARKINDALIK VİDEOMUZ ULUSAL BASINDA GENİŞ YER BULDU

Turnike Listesi

MERZİFON PMYO REÇETE SIRASI

  • Sahil Eczanesi

AMASYA MERKEZ TUGAY ER SIRASI

  • Gonca Eczanesi

AMASYA MERKEZ CEZAEVİ SIRASI

  • Vatan Eczanesi

Dış Bağlantılar

  • SGK Provizyon
  • SGK Koli Rezervasyon
  • İş Bankası Provizyon
  • Vakıfbank Provizyon
  • TSK Provizyon

Etkinlikler

2017 YILI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

2017 YILI SMART ECZANE EĞİTİMİ

PANDEMİNİN II. YILINDA YİTİRDİĞİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZI SAYGI DURUŞUYLA ANIYO...

2014 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2017 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

HAMİLELİK VE LAKTASYON DÖNEMİ GÜVENLİ İLAÇ KULLANIMI EĞİTİMİ

MEDİKAL MALZEME EĞİTİMİ

2016 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2015 YILI 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

© copyright 2023. Tüm hakları https://www.amasyaeo.org.tr 47. Bölge Amasya Eczacılar Odası aittir.
Bu sitede yer alan sağlıkla ilgili bilgiler hekimlerin tavsiyeleri yerine kullanılamaz. Novipo